Om mig

Jag heter Inger Byström och bor i den underbara norrländska staden Luleå. Härifrån arbetar jag med manusbearbetning och coaching inom både film- och bokmanus i egna företaget Skrivarhuset som jag driver sedan 2011. Jag jobbar även på konsultuppdrag som manusförfattare, manusutvecklare samt med manuscoaching. Jag har även skrivargrupper i egen regi och i samarbete med bildningsförbund.

Jag ser fram emot att jobba med dig!

Utbildningar:

Skrivskola, Motala

Professionell manusskrivarutbildning för gestaltande film-och dramaproduktion, lärare dramaturg Kristen Bonnén Rask. Filmpool Nord.

Professionell dialogutbildning för gestaltande film-och dramaproduktion. Kursledare dramaturg Kirsten Bonnén Rask och manusförfattare Kjell Sundstedt. Filmpool Nord.

Filmpool Nords utbildning ”Att skriva manus för lågbudget långfilm”. Lärare dramaturgerna Yaba Holst och Per Nielsen, Sverige/Danmark.

Skrivarpedagogutbildning, Nässjö

Coach-utbildning via Luleå tekniska universitet.

Seminarium i manusskrivning för avsnitt till tv-serier med Hans Rosenfeldt (upphovsman och huvudmanusförfattare till bland annat flerfaldigt prisbelönta tv-serien ”Bron”), och Camilla Ahlgren samt Anders Lenhoff.

Kreativt skrivande för barn-och ungdom, Mittuniversitetet Härnösand

Manusworkshop med Linda Aronsson ”Att skriva ickelinjära manus för film och TV”.

Några exempel på arbeten:

På uppdrag av Filmpool Nord har jag arbetat med manusutveckling av andras filmmanus och idéer både inom långfilm och tv-serier.

Jag har bland annat jobbat tillsammans med Martina Haag och bistod med dramaturginsats inför hennes arbete med manuset ”Glada hälsningar från Missångerträsk”.

Jag har också arbetat som manuscoach åt filmpool Nord och coachat regionala manusförfattare i manusskrivning/utveckling av manus.

Varit delaktig som manusförfattare i en animerad tv-serie för barn via Filmpool Nord.

Har arbetat med regissör Daniel Fridell i manusutveckling av en tv-serie, genre skräck, där jag som manusförfattare har skrivit tre avsnitt. Under vintern 2020 – våren 2021 skrivs filmmanuset även om till bokmanus.

Manusutveckling och dramaturginsats långfilm, kort-och novellfilm.

Jag har tillsammans med annan manusförfattare varit med och utveckla projektidé av tv-serie för ungdom/vuxna.

Jag arbetar fortlöpande med lektörsutlåtanden, manusgenomgång och som skrivarcoach åt nya kunder inom bokmanus och barnboksmanus.

Intresset för att skriva romanmanus är stort. Jag har kursen ”Att skriva novell och roman”, vilken är väldigt populär och snabbt blir fulltecknad.

Varje höst anordnar jag skrivarläger i ”Att skriva bokmanus”.

Har hållit skrivargrupper sedan början av 1990-talet i kreativt skrivande.

Böcker:

Lilla Spindel boken 130626

Lilla Spindel på flygande äventyr 2013

Köp