Några röster

”Jag kan varmt rekommendera  Inger som skrivarcoach. Hon förstod vad jag ville med manuset och gav otroligt bra återkoppling. Det bästa är att jag har blivit en bättre författare. Det har jag Inger att tacka för”.
Frida i Tierp.  

”Jag kan varmt rekommendera Inger som skrivarcoach. Jag anlitade henne under arbetet med två av mina noveller ’Griffeltavlan’ och ’By – Pass’, som bägge blev publicerade i tidningar. Hennes kloka synpunkter förhöjer texten utan att rubba dess egenart; tvärtom ser hon med skarp blick vad som är din speciella stil och förmåga”.
Åke Boström, Bromma

”Jag är så glad att jag anmälde mig till romanskrivarkursen med Inger. Den gav mig verktyg, inspiration och massor av energi. Inger är en härlig person med humor och mycket klokskap och övningarna vi fick var både roliga och nyttiga. Jag har lärt mig jättemycket av henne. Nu ser jag fram emot fortsättningskursen då jag förhoppningsvis har kommit en bra bit på mitt manus.”
Anna-Karin Poromaa, Luleå

”Jag är oerhört glad och tacksam att jag kom i kontakt med Inger som förbättrade mitt manus på många sätt och vis, samtidigt som jag lärde mig mycket matnyttigt på vägen. Hon förstod vad jag ville med manuset, uppmuntrade och gav jättebra återkoppling. Jag känner att jag är en mycket bättre författare nu tack vare Inger. Jag rekommenderar henne varmt till andra!”
Erik Nicklagård, Oskarshamn

” Tack Inger för en rolig och inspirerande skrivarkurs. Bra upplägg och utvecklande övningar som väckte kreativiteten. Ser fram emot nästa kurs!”. 
Karin Lundström, Luleå

”När jag satt ensam och skrev innan skrivarkursen, hade jag inga verktyg och var min egen hårda kritiker. Nu efter kursen känner jag att det finns en annan röst i min kritik, en mer konstruktiv. Jag har fått verktyg till förbättring och kan nu lättare förstå resonemang när man googlar på problem man vill lösa då det efter kursen gav kunskaper om de termer som jag tidigare inte förstått. Dessutom gav det mycket att höra hur andra vill och brottas med sitt skrivande och kul att göra snabba enkla övningar varvat med teori om skrivprocesser”.
Kerstin Trankell, Luleå 

”Jag tycker att skrivarkursen (att skriva bok och novell) har gett mig mycket. Jag har fått lära mig att skapa scener och att skriva inre monologer vilket jag inte trodde att jag skulle kunna göra. Kursen har gett mig både mod och kunskap att fortsätta skriva. Ingers feedback har varit mycket bra och värdefull” .
Birgitta Olofsson Marklund, Luleå

”Jag är verkligen jätteglad att Inger kunde jobba som dramaturg i mitt filmmanus. Vi utvecklade manuset under sex månader 2019. Det var ett fantastiskt samarbete. Jag fick mycket hjälp av Ingers feedback och vi bearbetade mitt manus från första idé till ett färdigt manus. Filmen spelades in 2020 och har fått flera priser under 2022, 2023 .
En stark del i filmen var manuset enligt festivaljuryn på några filmfestivaler. Jag vill tacka dig Inger för det fina samarbetet som vi hade i manuset ”Doften av dialog”.
Fariba Haidari, Piteå

”Då jag efter många, många år tog mod till mig att skriva ett råmanus kom nästa utmaning – att skicka det till dig, Inger, för lektörsläsning och manusbearbetningsstöd. Jag befarade en totalsågning men fick till min glädje positiva kommentarer med förslag till alternativa formuleringar och dessutom tips på hur man strukturerar ett bokmanus. Det jag särskilt uppskattar är hjälpen med gestaltning. Du har i telefonsamtalen med mig tagit in mina frågor och lugnt och sakligt hjälpt mig att komma framåt. Då jag nu tittar på manuset och jämför med råmanuset inser jag att du hjälp mig att åstadkomma något jag faktiskt är riktigt stolt över och inte kunnat genomföra utan ditt professionella stöd. Tack för ett gott samarbete!”
Ingrid Forsgren, Kiruna

”Tack Inger för ett fantastiskt samarbete. Med din hjälp har mitt manus utvecklats otroligt mycket. Jag har även fått mycket kunskap till kommande manus. Mitt manus är nu inskickat till bokförlag och jag väntar ivrigt på svar. Du har varit lätt att kontakta och dina kommentarer lätta att förstå. Du är precis den personen jag behövde till mitt manus. Tack ännu en gång!”
Rebecka Andreassen, Borgstena

”Jag fick en mycket noggrann manusbearbetning och ett genomtänkt lektörsutlåtanden av dig Inger. Det uppföljande samtalet kickade igång tankarna ytterligare. Dina tankar, förslag och kommentarer hjälper mig mycket nu när jag arbetar vidare med mitt manus. Tack!”
Mary-Ann Sensoy, Göteborg

”Tack Inger för din lektörsläsning och ditt manusbearbetningsstöd! Det var ovärderligt i mitt redigeringsarbete. Dina kommentarer och reflektioner stärkte och utmanade mig. Gestaltning fick du mig att förstå och utveckla och det blev nyckeln till att lyfta mitt manus.
Vårt samarbete resulterade i att jag blev färdig och har skicka manuset till förlag. Nu återstår bara väntan.”
Margot Zakariasson, Luleå

”För mig personligen, finns ett före och ett efter Inger (och Skrivarhuset). För få saker är så självutlämnande som att lämna ifrån sig sitt egenskrivna manus, den bebis man burit med sig under så lång tid. Men den som först behövde lära sig gå, det var jag. Jag hade lyckats knåpa samman över fyrahundra sidor och behövde någon som kunde hjälpa mig över den litterära tröskeln. Utan att veta till vem jag skulle vända mig, började jag Googla sida upp och sida ner. Till slut hamnade jag på en webbsida över 150 mil hemifrån – som med ett varmt och vänligt ansikte utstrålande allt det jag hoppades på att finna. Och som jag fann! Inger visade sig vara en fantastiskt hängiven och ödmjuk person (som dessutom snart förstod skånska). Med enastående tålamod och stor kompetens lärde hon mig snart att gå och mer därtill. Mitt självförtroende växte och likaså glädjen över att skriva. Jag har mycket att tacka Inger för när det gäller mitt skrivande och vill varmt rekommendera henne och Skrivarhuset!”
Jonas Ahlqvist, Malmö

”Vill tacka för en helt fantastisk poesikurs. Kursen har fått mig att hitta tillbaka till skrivandet och det är så roligt. Hoppas på fortsättning av något slag”.
Jennie Eriksson, Luleå

”Tack för en bra poesikurs, träffarna har varit jätteroliga och givande”.
Maria Öberg. Luleå

”Under hösten hade jag fastnat i mitt bokmanus och letade på nätet efter skrivarkurser. Mitt i all arbetsstress hamnade jag på Skrivarhusets hemsida och såg att det skulle vara ett skrivarläger under våren 2016. Skickade iväg ett mail och fick snabbt svar från Inger. Det var med spänning jag åkte de åtta milen till Stormyrbergets lantgård där det väntade en helt fantastisk helg fylld av lugn och ro, umgänge med andra litteraturintresserade och god mat i vacker miljö. Redan innan förmiddagsfikat på lördagen, hade jag förstått att Inger inte bara är en trevlig person; hon har en gedigen kunskap och fantastisk förmåga att lära ut det hon kan. Förutom den rekreation helgen innebar, var dagarna fyllda av hårt arbete och jag fick redskap att ta mig vidare med bokmanuset. Nu känns det som att det är möjligt att färdigställa det. Rekommenderar skrivarlägret vare sig man har en färdig bokidé eller bara är intresserad av att skriva.”
Iva Lundström, Skellefteå.

”Av en slump hittade jag Inger på nätet. Jag hade skrivit ett manus och ville hitta någon erfaren person som inte kände mig för att läsa detta. Det visade sig vara en lyckoträff för en mer kunnig och inkännande person får man leta efter. Precis där jag själv hade tvekat i mitt manus gjorde hon precis samma iakttagelse. Hon såg mina upprepningar och kom med lysande förslag till förbättringar. Hon gick verkligen igenom manuset ordentligt och såg det jag inte såg. Jag fick sådan lust att bara åka upp till henne i Luleå för att gå på skrivarkurs för jag förstår hur bra det måste vara. Hon gav sådan oerhörd feedback så jag fick sådan energi genom våra mejl och hennes lektörsutlåtande. Har bara positivt att säga och rekommenderar henne varmt för alla som sitter ute i landet och skriver. Ni får dessutom snabbt svar. När vi avslutat vårt arbete (för denna gång) hade vi ett telefonsamtal. Vi bor många mil ifrån varandra men det kändes så varmt och fint att prata med henne. Tack så jättemycket!”
Solveig Szabo-Fekete, Stockholm

”Jag vill tacka så mycket för hjälpen med mitt manus. Utan den hade jag aldrig blivit färdig. Jag hade kört fast och då var din konstruktiva kritik ovärderlig. Den gav mig ett större självförtroende i skrivandet. En annan sak som jag värderar högt är att få svar snabbt, vilket jag alltid fick när jag hade några frågor. Tack!”
Madeleine Wejlerud, Jonsered

”Under skrivarlägret på Stormyrbergets lantgård så fick jag verkligen hjälp med konstruktionen av ett bokmanus. Det blev mycket lättare att tänka kring struktur och upplägg, under kursen. Samtidigt så fick jag utveckla mitt eget språk och förmåga att formulera mig i våra skrivövningar.
Tack Inger för bra inspiration!
Och tack Maria för den fina vistelsen på lantgården!”
Susanne Jangdal, Luleå

”Skrivarlägret hösten 2015 var precis så varierad och effektiv som jag önskade. Gruppen var generös och uppgifterna anpassade så att alla kunde jobba på bästa sätt. Logi och miljö helt i min smak, avskilt och uttänkt. Återkommer gärna”.
Eva Hellgren, Göteborg.

”Under många år har skrivglädjen bubblat inom mig, jag tog mod till mig och började skriva romanen ”Annorlunda”. Tangenterna smattrade raskt till en början och sedan blev tempot lägre och lägre. Min motivation hade sprungit och gömt sig. Det var då jag kontaktade Inger Byström, hon hjälpte mig att finna det jag sökte genom skrivarkurs i Luleå och ett skrivarläger i Piteå. Nu är romanen klar och jag väntar med spänning på Ingers professionella manusutlåtande. Jag är även svensklärare och känner att egen utbildning är guld värd, för att själv kunna motivera och inspirera elever. Fler lärare borde gå Ingers kurser om än man inte vill skriva romaner.”
Annh Ericsson, Luleå

”I somras hade jag kört fast i mitt skrivande. Letade på nätet efter möjligheten att få hjälp med manusbearbetning. Hade då turen att komma till Skrivarhusets sida.
Mailade Inger och fick snabbt svar. Därefter gav Inger mig en ovärderlig hjälp med sitt Lektörsutlåtande och hon har även fortsatt att hjälpa och stötta mig i min manusbearbetning.
Tack vare Ingers hjälp blev mitt bokmanus äntligen färdigt, och min bok ”Läkaren som klev ut i kylan”  är nu på tryckning. Förhoppningsvis kommer den ut innan jul.”
Yvonne Kollberg, Falkenberg
 

”Jag är otroligt nöjd över sommarens skrivarläger. Inger gav mig inspiration och personlig feedback/återkoppling på både mina idéer och texter. Inger är mycket professionell och jag upplevde att hon ”såg” alla i gruppen. Hon gav mig olika verktyg för att strukturera upp arbetet med min bok.  Att skriva en roman känns nu realistiskt.  Jag rekommenderar en sådan här helg med Inger om man har en bokidé, eller bara gillar att skriva.”
Carolina Sundkvist, Lidingö

”Till slut vågade jag ta steget att kontakta professionell författarhjälp. Nervöst kom jag till första mötet, med mitt embryo till bok. Det var inte alls farligt. Systematiskt och varsamt fick jag hjälp av Inger att strama upp och våga hålla fast vid min personliga stil. Jag fick lära mig att det finns ”skrivarregler”, jag fick praktiska och kreativa tips och vårt reflekterande samtal hjälpte mig att förbättra mitt manus. Tack!”
Ingri Vestin

”Jag fick Inger Byström som manuscoach via Filmpool Nord för att kunna utveckla mitt kortfilmsmanus ”Eget rum”. Jag upplevde Inger som en mycket kunnig person med mycket tålamod som gick in i arbetet helhjärtat och gav allt det stöd som jag behövde. Jag hoppas att få arbeta med Inger i en nära framtid. ”Eget rum” är planerad att spelas in sommaren 2013.”
Mitra Sohrabian
Animatör och dokumentärfilmare

”Skriv ditt liv”, så hette ABF-kursen som verkade lockande och som Inger ledde. På ett engagerat sätt gav hon mig och de andra kursdeltagarna vägledning i arbetet med att dokumentera våra livs berättelse i ett bra upplägg med bland annat övningar i hur man skriver för att få flyt i texten, att skriva gestaltande och med repliker. Allt för att göra livsberättelsen målande och intressant. Det var väldigt givande och trevligt. ”
Yvonne Berg

”Under våren 2012 fick jag genom Filmpool Nord Inger som manuscoach för att utveckla en idé jag hade till att bli ett hållbart filmmanus. Jag hade aldrig tidigare skrivit filmmanus och Inger hjälpte mig att förstå de filmiska termerna premiss, tema, synopsis och treatment. Hon bjöd generöst på sina kunskaper men även på sig själv, och träffarna med Inger blev mina kreativitetshöjdpunkter under våren. Vi nådde målet och jag har skrivit en första version av mitt långfilmsmanus”.
Anne-Christine Liinanki
Författare